Undgå urenheder med et compressed air filter element

Undgå urenheder med et compressed air filter element

Trykluftfiltre er et vigtigt element, når du arbejder med trykluft. Filtrene kan nemlig fjerne urenhed og sikrer, at luften ikke er forurenet.

Olie kan overføres gennem et stempel, en kompressors indgang kan blive snavset og så har vand tendens til at kondensere ved høje tryk. Disse ting giver rust, støv og andre urenheder, som kan tilstoppe luftanlæg og bidrage til slitage, hvilket gør dit værktøj ineffektivt.

 

Hvis du vil bevare dit anlæg, din maskine eller noget tredje, hvor du anvender trykluft, så er det derfor vigtigt, at du går efter et trykluftfilter af ordentlig kvalitet.

 

Det er det, der også kaldes compressed air filter element. Når du går på markedet efter sådan et filter, skal du sørge for, at finde et filter, som er kvalitetsprøvet, og som samtidig sælges til en fair pris. Derudover skal du selvfølgelig være sikker på, at filteret overholder de standarder, du har i din virksomhed og din trykluft, og at filteret passer til dit trykluftsystem. Man kan danne sig et overblik over den slags filtre og services på https://www.eko-filters.com/.

Vandforurening i maskiner kan undgås

Som nævnt er det vand, smuds og olie, der kan medvirke til langsom nedbrydning af dine maskiner, når vi taler trykluft. Et compressed air filter element, sørger for, at du undgår den slags, men det kræver jo en investering i filteret. For at forstår, hvor vigtigt filteret er, gennemgår vi her de tre problematikker.

 

Vandforureningen skabes på grund af kondensering. Kondensering betyder, at vandet fortættes, så det går fra damp til fast form. I en maskine vil denne kondensering skabe vandforurening, Man kan se, om man har vandforurening ved at smøremidlet får en mælkeagtig substans. Det betyder nemlig at der er vand i olien. For det andet kan dråber ses som dryp fra ventilationsudstødningen eller luftværktøjet. Hvis man bruger et compressed air filter element, nedsætter man risikoen for vandforurening, da filteret går ind og renser trykluften, så man får en meget lille grad af væske gennem sit system.

Olieforurening og snavs kan filtreres

Forurening af snavs eller faste stoffer kan ligeledes undgås med et compressed air filter element, der renser trykluften for den slags. Når luft trækken ind i kompressoren, kan snavs og støv suges med ind, hvilket som nævnt resulterer i slitage og tilstoppede maskiner.

På samme vis kan olieforurening undgås. For meget olieforbrug i kompressoren kan nemlig også bidrage til systemforurening. Det er ikke kun muligt at beskadige dine maskiner på grund af dette, men kan også resultere i dyrt olieaffald.

 

Grunden til, at olieforurening opstår er for eksempel, at der kan opstå lækage i smøresystemet. Hvis der er en sådan lækage, vil olie være synlig på en cylinder eller et andet tilslutningssted. Derudover kan forureningen opstå fordi filteret er blevet for hurtigt fyldt. Olien kan dermed ikke returnere, og ender med at blive skubbet tilbage i kompressortanken på grund af det opbyggede tryk. Her er det udelukkende et spørgsmål om at investere i et ordentligt filter fra starten, hvis man vil undgå dette. De kvalitetsprøvede filtre er nemlig sikret mod at den slags opstår.

 

Sådan vælger du det rigtige filter

Nu kender du årsagerne til problemer med trykluft og så er det jo bare at komme ud og få investeret i et ordentligt trykluftfilter.

 

Det kan dog være en svær proces at få valgt det helt rigtige filter til sin kompressor, da mange ikke har nok viden om filtrene. Derfor bør du altid sikre dig, at du får en god vejledning inden du bestiller et compressed air filter element. Hvis du bestiller online kan ofte ringe eller skrive og spørge ind til produkterne for at få den bedste mulige service, som i sidste ende sikrer dig det bedste værktøj, der holder i mange år fremover.